 
Rețetă Chifteluțe din fulgi de ovăz
Vizite: 3596
        Timp preparare: N/A
    Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2 cani de fulgi de ovaz- 3 cepe
- 1 lingurita de sare
- 2 lingurite de faina
- 5 catei usturoi
- 2 lingurite de verdeata proaspata
- 2 linguri de ulei
- 1 lingurita de boia dulce
Analiza ingredientelor rețetei Chifteluțe din fulgi de ovăz:
    	Ceapă
                
        Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
            
    	Făină albă de grâu
                
        Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
            
    	Fulgi de ovăz
                
        Avantaje: Ovăzul este bogat în calciu, potasiu și magneziu.
Ovăzul este foarte hrănitor, conținând peste 12 g de proteine la 100 g (mai mult decat grâul măcinat mare și orezul brun), dar și grăsi...
        Dezavantaje: Nu se recomandă celor care suferă de boala celiaca....
    
    	Mărar verde
                
        Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
        Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
    
    	Pătrunjel verde
                
        Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
        Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
    
    	Sare de masă
                
        Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
        Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
    
    	Ulei de floarea soarelui
                
        Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
        Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). 
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
    
    	Usturoi
                
    Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici.
Conferă o aromă unică preparatelor culinare.
Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor.
Are rol antimicrobian și antibacte...
        Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului.
Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil.
Mirosul respirației și al gu...