Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Choux à la crème

Vizite: 2490
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
Rețetă Choux à la crème
5417

CALORII

15

PORTII

Ingrediente/compozitie:

GOGOSILE: 7 oua, 250gr margarina, putina sare, 1 cana (300ml-gramajul canii) faina, aceeasi cana cu apa.
UMPLUTURA: 3 buc praf budinca cacao sau vanilie, 1.200 ml lapte, 13-15 linguri zahar, 500 ml frisca lichida.
DECOR: zahar pudra, cacao sau glazura de ciocolata

Preparare:

Se topeste margarina cu apa si cu putina sare pe foc. Se ia deoparte si se adauga faina toata odata amestecand bine. Dupa ce s-a incorporat faina se lasa la rece aproximativ 10-15 minute, apoi se incorporeaza cate un ou pe rand pana le punem toate 7. Compozitia finala trebuie sa fie tare ca si un piure de cartofi. Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun cu lingurita mici gramajoare din compozitie si se coace cam 10-15 minute la foc mare pana se rumenesc si cresc gogoselele.
Pentru umplutura se prepara budinca dupa instructiunile de pe ambalaj doar cu lapte mai putin pentru a rezulta o crema mai tare si se bate frisca. Fiecarei gogoase i se taie capacul, se pune budinca, frisca cat sa iasa din ea si apoi se pune deasupra capacul.
La urma se pudreaza cu zahar si cacao sau se poate pune deasupra ciocolata topita, ori glazura de ciocolata dupa preferintele fiecaruia.


Analiza ingredientelor rețetei Choux à la crème:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire