Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciorbă de urzici

Vizite: 4615
Timp preparare: 40min
Dificultate: redusa
Rețetă Ciorbă de urzici
693

CALORII

Ingrediente/compozitie:

300 gr urzici
3 linguri orez rotund
o cutie rosii in bulion (300 g)
un morcov dat pe razatoare mica
un mar dat pe razatoare mare
o ceapa mare
ulei de masline rafinat
3 oua
usturoi
lamaie sau otet
sare
piper
leustean

Preparare:

- se toaca ceapa marunt si se pune la fiert inabusit (in 1/2 l apa), impreuna cu morcovul si marul (eu am un bebelus de 4,5 luni, am inceput diversificarea si imi raman morcovul si marul dupa prepararea suculetului, asa ca trebuie sa inventez retete...a iesit astfel o ciorba de urzici delicioasa :)
- se oparesc urzicile, se scurg si se lasa sa se raceasca, apoi se toaca mai mici si se pun intr-un castron. Se pastreaza zeama si se completeaza ciorba, intotdeauna cu zeama calda pentru a nu o opri din fiert.
- rosile se toaca( daca nu sunt deja tocate), se adauga sare si piper si se prajesc in tigaie in uleiul de masline, pana devin foarte moi
- cand ceapa este apropae fiarta se adauga orezul, rosiile si urzicile si se lasa sa fiarba pana cand orezul e fiert
- usturoiul se baga in presa de usturoi si se adauga in ciorba
- se bat ouale cu furculitza, se adauga zeama rece de urzici si se adauga in ciorba
- se pune sare si piper dupa gust
- acreste cu lamaie sau otet
- la final se adauga leusteanul tocat


Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă de urzici:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Leuștean
Avantaje: Are proprietăți antiinflamatoare și calmante....
Dezavantaje: Efect diuretic. Poate interacționa cu alte plante sau medicamente....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Urzică
Avantaje: Urzica este o importantă surse de fier și vitamine, cu efecte benefice asupra întregului organism. Aduce un aport caloric scăzut organismului. Are efect benefice împotriva reumatismului și ar...
Dezavantaje: Urzicile mai mari, în stare avansată, prezintă niște particule numite cistolice care au efect iritant asupra rinichilor. În urma contactului pe piele cu frunzele sau tulpina verde de urzică, ap...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire