Rețetă Clătite cu brânză dulce
Vizite: 2683
        Timp preparare: N/A
    Dificultate: redusa
1396 
    CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 cana de faina- 1 ou
- 1 cana de lapte
- 2 linguri de unt
Pentru umplutura:
- 250 g branza de casa
- 3 linguri de zahar
- 1 pliculet zahar vanilat
- stafide
- 1 iaurt
Preparare:
Intr-o cratita se amesteca faina, oul si laptele, pana devin o pasta omogena. Se incinge o tigaie de teflon si se fac clatitele.Branza se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si stafidele (care au fost puse intr-o cana cu apa ca sa se inmoaie).
Dupa ce sunt gata clatitele, se pun cite 2 linguri din amestec si se impaturesc.
Se pot decora cu iaurt si dulceata pe deasupra.
Analiza ingredientelor rețetei Clătite cu brânză dulce:
    	Făină albă de grâu
                
        Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
            
    	Iaurt degresat
                
        Avantaje: Iaurtul degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. În plus, iaurtul degresat este o sursă de riboflavină, calciu, fosfor, proteine, vitamina B12, potasiu și zinc.
Ia...
        Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de iaurtul degresat provin din zaharuri.
Iaurtul cu conținut scazut de grăsimi nu este recomandat copiilor sub cinci ani....
    
    	Lapte integral (3,25 procente grăsime)
                
        Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
        Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
    
    	Ou de găină
                
        Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
        Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
    
    	Stafide
                
        Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol.
Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
        Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri.
Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
    
    	Unt
                
        Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
        Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
    
    	Zahăr tos
                
        Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
        Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
    
    	Zahăr vanilat
                        
    Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....