Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Colac bicolor

Vizite: 1395
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4115

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 450 g faina
- 160 g zahar
- 200 g margarina
- 4 oua
- 1/2 pahar de lapte degresat
- 1/2 pliculet drojdie pentru dulciuri
- 20 g cacao amara
- 1/4 pahar de rom

Preparare:

Intr-un bol se amesteca zaharul cu ouale, apoi se adauga laptele, margarina
topita rece, faina si se amesteca bine, bine, pana se obtine un aluat omogen.
Se adauga drojdia si romul, se amesteca iarasi.
Pregatiti o tava, cu picior la mijloc, unsa si tapetata cu faina, se varsa 3 sferturi din compozitie. In partea ramasa puneti cacao, amestecati bine si varsati-o peste cea din tava. Se pune la copt in cuptor, preincalzit, timp de 50 de minute.
Verificati cu o scobitoare.


Analiza ingredientelor rețetei Colac bicolor:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire