Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Colțunași cu carne

Vizite: 2173
Timp preparare: 30min
Dificultate: N/A
2065

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluatul:
- 2 oua,
- 150 g faina,
- 50 g gris,
- 30 ml untdelemn.

Tocatura:
- 200 g vitel,
- 50 g ceapa,
- 2 linguri untdelemn,
- un ou,
- un virf de cutit de piper,
- 20 g faina,
- sare.

Sosul:
- 3 linguri untdelemn,
- 25 g faina,
- 300 ml suc de rosii,
- ceapa,
- marar,
- telina.

Preparare:

Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi intr-o tigaie, se caleste untdelemn, cu 1/2 lingurita de sare si piper, acoperite, circa 30 minute, la foc mic, pana cand scade complet apa pe care o lasa.

Se mai amesteca de cateva ori numai in grasimea ramasa, apoi tigaia se ia de pe foc. Cand carnea este rece, se amesteca cu oul, faina si cu o lingurita cu frunze de marar sau patrunjel taiate marunt.

Se sparg ouale intr-un castron, se amesteca cu untdelemnul, apoi se pun faina si grisul cu care se amesteca si se framinta cu mina, ca si foaia de taitei, indoind mereu aluatul sub podul palmei, circa 5 minute (pana cand nu mai necesita faina).

Coca trebuie sa fie putin mai moale decat coca de taitei. Daca ouale au fost mai mari, s-ar putea sa necesite mai multa faina, iar daca au fost mici, inca putina apa, ca sa se obtina un aluat care se intinde usor cu sucitorul.

Se aseaza aluatul pe masa, sau pe o foaie de nailon, presarata cu putina faina.
Coca trebuie sa fie putin mai moale decit coca de taitei.


Analiza ingredientelor rețetei Colțunași cu carne:

Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc. Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire