Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Consome de rață

Vizite: 2169
Timp preparare: 200min
Dificultate: N/A
5630

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 3 l:

- o rata;
- 50 ml ulei;
- 50 g morcov;
- 50 g praz;
- 50 g telina;
- o lingura de pasta de tomate;
- 2 g salvie;
- 4 l supa (bulion) de pasare

Pentru amestecul de clarificare:
- 3-400 g carne de pui si resturi de la fasonarea ratei;
- 4 albusuri de ou;
- 50 g morcov;
- 50 g telina;
- 50 g praz;
- 500 g gheata pisata;
- 30 ml Sherry
- sare dupa gust.

Preparare:

Rata se curata bine de tuleie, eventual sa trece prin flacara, apoi se taie si se spala.

Pieptul si pulpele se scot si se pun deoparte, pieptul va fi folosit drept garnitura iar pulpele pot fi folosite la alt preparat.

Carcasa si pielitele ramase se taie bucati si se pun la prajit intr-o cratita cu ulei incins impreuna cu legumele taiate cuburi.

Se lasa sa se rumeneasca bine pe toate partile, apoi se adauga pasta de tomate. Se prajeste totul inca 2-3 minute, amestecand continuu. Se stinge cu putina supa si se lasa pe foc pana ce se reduce (lichidul adaugat se evapora).

Se repeta acest procedeu inca o data, dupa care se toarna toata cantitatea de supa. Se aduce la fierbere, se spumeaza bine, se adauga salvia si se lasa pe foc mic inca aproximativ o ora.

Se trage de pe foc si se lasa sa se tempereze putin. Se strecoara si se pastreaza doar zeama, dupa care se adauga amestecul de clarificare obtinut din carne si legume date prin masina de tocat cu sita mare, gheata pisata si albus de ou.

Se amesteca bine si se pune din nou la fiert. Se aduce la fiert amestecandu-se ocazional. Dupa ce amestecul de clarificare s-a ridicat deasupra, se lasa focul mic si se fierbe incet inca aproximativ o ora.

Se scoate amestecul de clarificare cu o spumiera, apoi se trece supa printr-o sita deasa sau, de preferat, prin etamina umezita in prealabil cu putina apa. Se adauga vinul rosu (Sherry) si se potriveste gustul cu sare.

Se degreseaza cu ajutorul polonicului si a servetelor de hartie. Consomeul rezultat trebuie sa fie limpede, cu gust si aroma puternica, caracteristica. inainte de servire se adauga in farfurie transe (felii foarte subtiri) din piept de rata prajit roze in tigaie.

Se serveste fierbinte.

Nota: pieptul se prajeste intreg in tigaia incinsa cu foarte putin ulei.


Analiza ingredientelor rețetei Consome de rață:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Rață
Avantaje: Carnea de rață are un conținut scăzut de sodiu. Este valoroasă pentru tratarea sindromului premenstrual și pentru femeile însărcinate....
Dezavantaje: Carnea de rață este bogată în grăsimi saturate....
Salvie
Avantaje: Salvia este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina K, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, vitamina C, vitamina E și tiamină. Stimulează fierea și imbunătățește digerarea g...
Dezavantaje: Salvia poate interveni în fluxul laptelui matern, așa că nu este recomandat consumul în timpul alăptării....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire