Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Consome din coadă de bou

Vizite: 1888
Timp preparare: 200min
Dificultate: medie
5508

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 10 portii:
- 1 kg coada de bou;
- 500 g oase de vita;
- 60 ml ulei;
- 60 g ceapa;
- 100 g morcovi;
- 150 g telina si albitura;
- o lingura de pasta de tomate;
- 200 ml vin alb;
- condimente.

Pentru clarificat:
- 200 g carne slaba (pulpa) de vaca;
- 50 g morcovi;
- 50 g telina;
- 50 g praz;
- 3 albusuri de ou,
- sare dupa gust.

Preparare:

Coada si oasele se taie in bucati, se spala si se pun la prajit intr-o cratita cu ulei incins. Se adauga ceapa, morcovii, telina si albitura, toate taiate cuburi.

Se prajesc bine, pana se rumenesc pe toate partile, dupa care se adauga pasta de tomate. Se prajeste putin si pasta de tomate, se stinge cu vin alb si apoi se lasa sa se reduca (lichidul adaugat trebuie sa se evapore). Se adauga apa si se aduce la fierbere.

Se spumeaza si se fierbe la foc potrivit.

Dupa aproximativ o ora se adauga saculetul cu condimente si se continua fierberea, pana ce carnea este bine fiarta. Se scot bucatile de coada, se alege carnea si se pune intr-o tava sau intr-o forma la presat. Separat se strecoara supa printr-o sita deasa sau prin etamina umeda. Se lasa deoparte sa se tempereze, apoi se amesteca cu ingredientele de clarificare (carnea si legumele radacinoase date prin masina de tocat cu sita mare si amestecate cu albusul de ou).

Se aduce la fierbere amestecand din cand in cand. Se fierbe la foc mic inca 1-1,5 ore, se potriveste gustul cu sare, dupa care se trece din nou prin etamina umeda.

Carnea (coada) presata se taie cubu-lete si se adauga inainte de servire in supa fierbinte.


Analiza ingredientelor rețetei Consome din coadă de bou:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Păstârnac
Avantaje: Păstârnacul este o sursă bună de potasiu, fibre alimentare, vitamina C, vitamina K și acid folic. Este bun pentru oboseală și constipație. Păstârnacul este bogat în folat (vitamina B9 sau...
Dezavantaje: Petențial alergen....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Ţelină
Avantaje: Ţelina conține fibre alimentare, vitamina A, C și K, acid folic, potasiu, magneziu, riboflavină, vitamina B6, calciu și fosfor. De altfel, țelina are un conținut scăzut de grăsimi saturate ș...
Dezavantaje: Ţelina contine mult sodiu, iar o mare parte a caloriilor sale provine din zaharuri. Ţelina gătită are indicele glicemic 85 și pierde numeroase vitamine și minerale. Poate cauza alergii....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.