Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cornuri cu nuci

Vizite: 1638
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
8707

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluatul:
- 500 g faina
- 6 buc galbenus de ou
- 50 g zahar
- 500 g unt
- sare


Umplutura:
- 10 buc albus de ou
- 200 g zahar
- 150 g nuci

Decorul:
- 2 buc galbenus de ou
- 50 g zahar pudra
- 100 g nuci

Preparare:

Din faina, 6 galbenusuri, zahar, sare, 100 g unt si apa se prepara o coca ce se intinde cu sucitorul.

Cu restul de unt se acopera intreaga suprafata a foii de coca, se impatureste si se intinde din nou foaia.

Operatia se repeta de 3-4 ori, lasand aluatul sa se repauzeze in frigider cate 15 min. dupa fiecare impaturire.

Dupa ultima impaturire se intinde foaia din nou, se taie triunghiuri mici, pe care se asaza umplutura, se ruleaza triunghiurile si se formeaza cornulete, care se ung pe deasupra cu galbenus si se presara cu nuci macinate.

Dupa coacere se pudreaza cu zahar.

Umplutura se prepara astfel: albusul se bate cu zaharul, iar la sfarsit se adauga nucile macinate.


Analiza ingredientelor rețetei Cornuri cu nuci:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire