Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Crap à la Grec

Vizite: 2260
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
3570

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg crap
- 50 g unt
- 150 g ulei
- 25 g pesmet
- 150 g lamaie
- 150 ml vin
- 1 leg verdeata
- 300 ml sifon
- sare

Preparare:

Crapul se curata, se spala, se sterge cu un stergar si se sareaza.

Se unge o tava cu ulei si unt, se asaza in ea cateva betisoare, pe care va sta pestele (sau o bucata de pergament de marimea potrivita).

Se unge pestele cu unt, se asaza in tava, se presara cu pesmet, se da tava la cuptor la un foc potrivit si se stropeste din cand in cand cu sosul format.

Cand este aproape gata, se adauga vinul amestecat cu putina apa si se da tava la cuptor.

Restul de ulei se amesteca cu zeama de lamaie, sifon, sare si verdeata tocata, batandu-se bine cu un tel pana ce sosul se albeste.

La servit se adauga cate o feliuta de lamaie decojita la fiecare portie.

Se consuma rece.


Analiza ingredientelor rețetei Crap à la Grec:

Crap
Avantaje: Crapul conține vitamina B12, seleniu, proteine și fosfor....
Dezavantaje: Crapul conține mult colesterol....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire