Rețetă Crochete cu pui și porumb
Vizite: 1758
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
1978
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg cartofi albi (curatati si taiati cubulete)- 2 galbenusuri
- 2 linguri smantama (recomandat sa fie mai groasa)
- 250 g porumb din conserva (clatit si scurs)
- piept de pui (cam 2 pahare fiert si taiat marunt)
- frunze de patrunjel
- sare si piper
- 1 cubulet de supa de pui
- faina
- pesmet
- ulei
Preparare:
Se pun la fiert cartofii in apa cu sare.Dupa ce au fiert, se strecura si fac piure. Se pune galbenusurile, pieptul de pui, porumbul, smantana, patrunjel, cubul de supa, sare si piper.
Se amescteca totul si se lasa compozitia la frigider timp de 30 minute.
Se fac crochetele, se dau prin faina, ou si in final prin pesmet.
Se mai tine inca 30 minute la frigider si apoi se prajesc in baie de ulei.
Analiza ingredientelor rețetei Crochete cu pui și porumb:
Cartofi fierți in coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii fierți conțin vitamina C, vitamina B6 și potasiu, avand un continut scazut de grăsimi saturate și sodiu.
Amidonul rezistent din cartofi poate îmbunătăți sănătatea digestivă....
Dezavantaje: Cartofii pot afecta controlul zahărului din sânge.
Cartofii pot interacționa cu medicamentele beta-blocante și anticoagulante....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Porumb (boabe)
Avantaje: Porumbul este o cereală recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten.
Conținutul de fibre ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi constipația...
Dezavantaje: Porumbul provoca sindromul de colon iritabil sau intoleranță FODMAP.
Porumbul este o sursă bogată de calorii....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E.
Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%).
Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...