Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Figaro

Vizite: 1647
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
9654

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 600 g faina
- 180 g zahar
- 6 buc oua
- 300 g unt
- 1+1/2 plic praf de copt
- 200 g marmelada
- 300 g nuci
- 425 g zahar pudra
- 7 buc albusuri
- 50 g faina

Preparare:

Din faina, 180 g zahar, 6 oua, 300 g unt si praf de copt se face un aluat care se framanta, se cresteaza si se lasa sa stea doua ore la rece.

Se intind foi cu grosimea de 2 cm de marimea si forma tavilor, se aseaza in tavi, se coc pe jumatate, se scot din cuptor si se asaza deasupra un strat de marmelada, se toarna deasupra glazura, se niveleaza, se dau din nou la cuptor si se coc la un foc potrivit.

Se portioneaza inainte de a se raci prajitura.

Glazura se prepara astfel: albusurile se bat impreuna cu zaharul pudra, se pune cazanelul intr-un bain-marie si se incalzeste, se adauga nucile macinate, amestecandu-se tot timpul, iar la sfarsit se adauga 50 g faina.


Analiza ingredientelor rețetei Figaro:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire