Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă File de somon picant

Vizite: 2945
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1092

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 600 g somon file
- 1 legatura tarhon
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura arpagic
- 1 lamaie
- 1/2 legatura marar
- 2 linguri ulei de masline
- 100 ml supa de legume
- 1 lingura capere
- 1 lingurita mustar
- 2 ligurite Tabasco
- 1 ceapa
- 1 praz

Preparare:

Somonul se taie in patru bucati.
Se taie lamaia in felii, se sareaza si se prajeste in ulei incins. Se adauga pestele si se prajeste cam 5 minute. Ceapa si prazul se taie si se calesc 2 minute.
Se toaca verdeata si se pun in blender cu ulei, supa, capere, mustar si Tabasco si amesteca.
Se serveste pestele cu garnitura de legume, picurate cu sos.


Analiza ingredientelor rețetei File de somon picant:

Arpagic
Avantaje: Arpagicul are acțiune antiseptică, iar mirosul și gustul său cresc apetitul și contribuie la fluxul sucurilor digestive....
Capere
Capere conservate....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Somon
Avantaje: Somonul conține proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, riboflavină și seleniu. Toți peștii grași conțin acizi omega-3, dar somonul din Oceanul Atlantic se numără printre varietățil...
Dezavantaje: Somonul este bogat în colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite somonul....
Sos tabasco
Sosul tabasco conține ardei iute și are o aromă picanta....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire