Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Foi de cremșnit cu glazură de zahăr ars

Vizite: 3953
Timp preparare: 180min
Dificultate: medie
Rețetă Foi de cremșnit cu glazură de zahăr ars
3643

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 pachet foi de cremsnit, 1 litru lapte, 5 oua, 200 g. faina, 500 g.zahar, 1 plic gelatina incolora, putina esenta, o lingura de ulei.

Preparare:

Se pune la fiert 750 ml. lapte. Separat se pregateste gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj, iar albusurile se bat spuma. Apoi se amesteca toate cu restul de lapte si se toarna dupa aceea toate peste laptele pus la foc, amestecandu-se continuu ca sa nu se ingroase, unde se lasa circa 5 min. Crema se pune pe fiecare foaie de cremsnit iar deasura, pe ultima foaie se face o glazura din 200 grame de zahar si o lingura de ulei si se intinde repede peste tot. Se da la rece circa 2-3 ore. Se poate servi apoi. Pofta buna !

Analiza ingredientelor rețetei Foi de cremșnit cu glazură de zahăr ars:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Gelatină
Avantaje: Gelatina este o sursă de proteine care nu conține grăsimi....
Dezavantaje: Gelatina poate provoca un gust neplăcut, senzație de balonare sau arsuri la stomac....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire