Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Friptură cu salată de legume

Vizite: 4545
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 600 g costita de vita pentru friptura (curatata de grasime)
- 1 ceapa dulce medie (taiata cubulete mici)
- 6 rosii italienesti in forma de pruna (taiate cubulete mici)
- 4 porumbi, fierti (taiati in bucatele de 3 cm)
- 1 ardel verde mediu (taiat felii)

Sos salata din ierburi proaspete si otet
- 70 ml otet rosu
- 60 ml apa
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri suc proaspat de lamaie
- 2 catei de usturoi pisati
- 3 linguri de frunze de rozmarin tocate proaspat sau 1 lingurita rozmarin uscat
- 3 linguri de frunze de cimbru tocate proaspat sau 1 lingurita cimbru uscat
- 3 linguri de frunze de oregano tocate proaspat sau 1 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 lingurita de piper

Preparare:

Se combina toate ingredientele pentru sosul de salata intr-un borcan acoperit.
Costitele de vita se pun pe gratar (in functie de preferinta se lasa aproximativ 20 minute pentru mediu), intorcand costitele pe partea cealalta la jumatatea timpului de gatire.
Se taie friptura diagonal, in felii subtiri de 0,7 cm.
Se combina carnea feliata si legumele intr-un bol putin adanc. Se adauga dresingul si se amesteca.
Se serveste imediat sau dupa cateva ore (dupa ce a stat la frigider).


Analiza ingredientelor rețetei Friptură cu salată de legume:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cimbru
Avantaje: Cimbrul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, calciu, fier, vitamina E, tiamina, magneziu și zinc....
Dezavantaje: Uleiul de cimbru este toxic. Nu se recomandă folosirea uleiului esențial pentru masaj sau baie de către femeile însărcinate....
Creier de vacă (prăjit)
Avantaje: Creierul de vacă este o sursă de vitamina B12, proteine, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Creierul de vacă are un conținut ridicat de colesterol....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Porumb (boabe)
Avantaje: Porumbul este o cereală recomandată persoanelor care suferă de boala celiacă, deoarece nu conține gluten. Conținutul de fibre ajută la ameliorarea problemelor digestive, cum ar fi constipația...
Dezavantaje: Porumbul provoca sindromul de colon iritabil sau intoleranță FODMAP. Porumbul este o sursă bogată de calorii....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Rozmarin proaspăt
Avantaje: Rozmarinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, calciu, fier, vitamina B6, magneziu și potasiu. Rozmarinul este benefic pentru sistemul nervos, digestie și circulație....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire