Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mâncare de mazăre

Vizite: 4636
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
963

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300-400 g carne (orice pasare, vaca, porc, iepure),
- 1/2 kg mazare boabe,
- 1/4 suc de rosii,
- 50 ml untdelemn sau 50 g unt,
- 25 g faina,
- frunze de patrunjel, telina si marar,
- 50 g ceapa,
- sare.

Preparare:

Carnea se prajeste cu ceapa si grasimea de pui. Mazarea tanara fierbe in circa 30 minute; deci, daca se pregateste cu carne de pui, mazarea se adauga imediat, dupa ce carnea a fost inabusita cu ceapa in untdelemn.

Se toarna apoi circa 1/4 l apa cat sa cuprinda mazarea, se adauga o lingurita de "Vegeta " sau 1/2 lingurita cu sare si se lasa sa fiarba acoperite, la foc mic, pana cand se inmoaie suficient si carnea si mazarea.

Daca se intrebuinteaza mazare din conserva care este fiarta, atunci aceasta se adauga numai la sfarsit, cand carnea este bine fiarta.

Mazarea din conserva se pune cu sau fara zeama in care in care a fost conservata. In oricare varianta, se va avea grija, ca mazarea si carnea sa nu aiba mult lichid dupa ce au fiert, deoarece se va adauga faina frecata cu sucul sau pasta de rosii si apa.

Se poate pune o parte din suc sa fiarba impreuna cu carnea.

Sosul trebuie sa cuprinda mazarea si carnea, fara sa treaca peste nivelul acestora. Dupa ce sosul a fiert cateva clocote impreuna cu faina si s-a legat ca o smantana subtire, cratita se ia de pe foc, mancarea se sareaza si pentru aroma se presara cu marar sau patrunjel taiat marunt sau cu ambele.


Analiza ingredientelor rețetei Mâncare de mazăre:

Carne de porc
Avantaje: Carnea de porc conține proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Carnea de porc este bogată în colesterol....
Carne de vițel
Avantaje: Carnea de vițel este o sursă de proteine, niacină, fosfor și zinc. Este bună în regimurile alimentare bogate în proteine și sărace în grăsimi....
Dezavantaje: Carnea de vițel conține mult colesterol....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Mazăre
Avantaje: Mazărea verde este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, tiamină, magneziu, proteine, vitamina A, niacină, vitamina B6, acid folic și fosfor. Conține numeroși fitonutrienți cu efecte benef...
Dezavantaje: Boabele de mazăre conțin o cantitate mare de fitați, substanțe care pot reduce absorbția unor minerale ca fierul, calciul și zincul, deci consumați și alte legume, nu doar mazăre. Poate cauz...
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire