Rețetă Muffins picante
Vizite: 1562
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- sunca presata- ceapa verde
- faina
- unt
- praf de copt
- oua
- lapte
- sare si piper
Preparare:
Se taie 200 g de sunca presata in cubulete foarte fine. Se taie marunt o legatura de ceapa verde. Se amesteca 300 g faina cu sare si cu 4 lingurite praf de copt intr-un castron. Se topesc 80 g unt la foc redus sau microunde (nu are voie sa devina maroniu).Se amesteca 2 oua cu 125 ml lapte foarte gras si 125 m lapte obisnuit. Se adauga apoi la faina care a fost amestecata cu untul.
Se adauga la aluat si sunca, ceapa verde si o lingurita boabe piper.
Se umplu formele de muffins, unse cu putin ulei, doar 2/3 de aluat in fiecare forma si se coc 25-30 de minute.
Analiza ingredientelor rețetei Muffins picante:
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia.
Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri.
Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....