Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Musaca de cartofi

Vizite: 2042
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
Rețetă Musaca de cartofi
3287

CALORII

5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 kg. de cartofi, 500 g. de carne tocata, 1-2 cepe, 1 ardei gras rosu, 250 ml. sos de rosi, 200 ml. de smantana, 2 oua, 25 g. de faina, 100 g. cascaval, ulei, sare, patrunjel, frunze de telina.

Preparare:

Se pun carofii lintregi la fiert in apa cu putina sare. Intre timp se caleste in ulei ceapa si ardeiul tocate fideluta, si putina sare, cand e gata se adauga si carnea tocata si se lasa cam 15 min. dupa care se adauga si sosul de rosii lasandu-se sa scada. Cand e suficient de scazuta se ia de pe foc, se amesteca cu ouale, smantana, faiana si frunzele de telina tocate marunt. Se pregatesc apoi si cartofi: dupa ce au fiert, se curata de coaja si se taie rondele, se pregateste o tava in care se aseaza un strat de cartofi, unul din compozitia de carne, se continua operatiunea pana la terminarea compozitiei. Deasupra se presara patrunjelul tocat si cascavalul ras. Se da la cuptor 20 min. Musacaua de cartofi se serveste fierbinte. Pofta buna !

Analiza ingredientelor rețetei Musaca de cartofi:

Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei mucoase, precum și pentru ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Carne de vită tocată
Avantaje: Carnea de vită prajită conține vitamina B12, zinc și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de vită prajită conține grăsimi saturate, colesterol și grăsimi trans....
Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...

Căutați rețete culinare după denumire