Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pâine cu măsline

Vizite: 1497
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2559

CALORII

Ingrediente/compozitie:

230 g faina,
4 oua,
100 ml ulei,
100 ml vin,
o lingurita praf de copt,
100 g svaiter,
50 g sunca,
50 g sunculita afumata,
20 masline verzi,
20 masline negre,
sare,
piper.

Preparare:

Se amesteca intr-un castron faina, ouale, uleiul, vinul, praful de copt, un praf de sare si se framanta un aluat omogen.

Se taie cubulete cascavalul si sunca, se incorporeaza in aluat. Se procedeaza la fel cu maslinele dupa ce li se scot samburii si se taie pe jumatate.

Aluatul se rastoarna intr-o tava dreptunghiulara unsa cu ulei, se niveleaza cu o spatula si se introduce in cuptorul incins pentru 30 min.


Analiza ingredientelor rețetei Pâine cu măsline:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale. Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii. Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare. Pot cauza alergii. Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Șuncă
Avantaje: Șunca este o sursă de proteine, niacină și fosfor....
Dezavantaje: Șunca este bogată în colesterol și mai ales în sodiu....
Șvaițer
Avantaje: Șvaițerul conține proteine, calciu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Șvaițerul este bogat în grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire