Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste cu legume (la Multicooker)

Vizite: 3002
Timp preparare: 90min
Dificultate: redusa
Rețetă Paste cu legume (la Multicooker)
2453

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

400 gr. paste farfalle
300 ml. sos de rosii (facut in casa)
300 ml. sos de rosii + ardei rosii (facut in casa)
2 cutii ciuperci
3 gr. capere
4-5 catei usturoi
2 cepe mari (una rosie, una alba)
1 ardei gras
3 ardei capia potriviti
3 rosii medii, proaspete, decojite
4, 5 linguri mari de ulei de masline
parmezan (dupa gust)
aprox. 800 ml. apa
busuioc proaspat
patrunjel proaspat
sare
piper (in reteta s-a folosit alb)

Preparare:

Timp de preparare - aprox. 90 minute (20 - 25 minute pregatitul, curatatul, taiatul legumelor, 25 - 30 minute - calitul legumelor, 35 minute fierbere)

Program prajire la Multicooker (Fry)
Se calesc (aprox. 10 min.) ceapa si usturoiul, taiate marunt si se adauga treptat, ciupercile (lasate la curs in prealabil), ardeii taiati fasii subtiri si lungi, rosiile si caperele si se condimenteaza dupa gust. Dupa ce se calesc usor toate legumele, se adauga 4 linguri de sos de ardei (care este usor condimentat) si se lasa pana se finalizeaza programul Fry, 25 - 30 min.

Program fierbere la Multicooker (Boil)
Se torna sosul de rosii, un pahar de apa (400 ml.), pastele (nu au fost fierte in prealabil) si 2 frunzulite de busuioc. Se lasa la fiert si pe la jumatatea timpului se mai adauga un pahar cu apa si 3 linguri de sos de ardei (dupa gust, practic). Se verifica pe parcurs si se mai adauga sare si piper.

La final se aseaza pe farfurie, se presara parmezan dupa gust, precum si busuioc si patrunjel.

Bon Appétit!


Analiza ingredientelor rețetei Paste cu legume (la Multicooker):

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Capere
Capere conservate....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți. Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6. Proprietăți antiinflamatoare. Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută. Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari. Poate provoca gaze intestinale....
Ciuperci champignon
Avantaje: Ciupercile sunt bune pentru vegetarieni și vegani, în curele de slăbire, în tratarea depresiei și anxietății. Ciupercile champignon pot fi consumate și crude....
Dezavantaje: Dacă mergeti la cules de ciuperci, trebuie să aveți la îndemana o carte de specialitate și să consultați un expert înainte de a le consuma....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire