Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste penne cu carne de vită și vinete

Vizite: 2463
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1798

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g de paste penne
- 230 g muschi de vita
- 4 catei de usturoi
- 1/2 lingurita seminte de chimen
- 3 cesti cu vinete (taiate marunt)
- 2 lingurite ulei de masline
- 500 ml sos de tomate
- 1 ceasca de vin rosu
- 1 lingura de oregano proaspat sau 1 lingurita de oregano uscat
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita de piper proaspat macinat
- 1/2 ceasca de branza feta (optional)

Preparare:

Se pune apa la fiert si se introduc pastele (urmand instructiunile de pe pachet). Intre timp se aseaza intr-o tigaie carnea de vita, usturoiul si chimenul, lasandu-le la foc mic in jur de 3 minute.
Apoi se adauga vinetele si uleiul de masline pana se rumenesc, inca 5 minute. Se toarna sosul de tomate si vinul rosu si se lasa la foc mic aproximativ 10 minute.
Spre final se presara oregano pentru un plus de savoare, sare si piper.
Pastelese scurg, se aseaza in farfurie si se acopera cu sosul preparat.
In plu, se pot pune si bucatele de branza feta.
Se serveste cu o salata de masline si arugula, stropita cu putin ulei si zeama de lamaie.


Analiza ingredientelor rețetei Paste penne cu carne de vită și vinete:

Branză feta
Avantaje: Brânza feta conține fosfor, calciu, proteine, riboflavină, vitamina B12 și calciu....
Dezavantaje: Brânza feta conține mult colesterol, sodiu și grăsimi saturate....
Bulion - Pastă de tomate
Avantaje: Pasta de tomate conține vitaminele A, C și B6, fier, potasiu, tiamină, niacină, calciu și magneziu. Sursă excelentă de licopen și vitamina C....
Dezavantaje: Pasta de tomate conține mult sodiu. Pasta de tomate conservată este încărcată cu zahăr și sodiu....
Chimen (semințe)
Avantaje: Semințele de chimen sunt o sursă excelentă de calciu, fier, proteine, vitamina C, magneziu, fosfor, potasiu și zinc....
Mușchi de vacă
Avantaje: Mușchiul de vacă este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, vitamina B12, fosfor și zinc....
Dezavantaje: Consumul de cantități mari de carne de vacă este legat de creșterea nivelului de colesterol în sange și de apariția cancerului la intestinul gros și la prostată....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vânătă
Avantaje: Vânăta conține fibre alimentare, acid folic, potasiu și manganeziu, dar si vitamina C, vitamina K, tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu și fosfor. Vinetele ajută la reducerea nivelului col...
Dezavantaje: Vinetele trebuie evitate de persoanele care suferă de artrită reumatoidă....
Vin roșu de masă
Avantaje: Vinul rosu de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu. Vinul rosu contine cea mai mare concentratie de flavonoide, in special resveratrol, care se gaseste in cojile de ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul rosu de masa provin din zaharuri si alcool....

Căutați rețete culinare după denumire