Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pesmeți cu coniac

Vizite: 1306
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6435

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 750 g faina
- 250 g margarina
- 5 buc oua
- 100 ml lapte
- 300 g zahar
- 50 ml coniac
- 100 g lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- 2 plicuri praf de copt

Preparare:

Din faina, margarina, 3 oua, lapte, 250 g zahar, zahar vanilat, coniac, coaja rasa de lamaie si praf de copt stins in zeama de lamaie se face o coca ce se lasa sa stea 24 ore la frigider, se intinde apoi o foaie cu grosimea de 4-5 mm, se taie cu forme din tabla sau plastic pentru decupat aluat, se ung cu ou, se presara cu zahar, se asaza in tavi si se coc la un foc potrivit.

Se consuma abia a doua zi.


Analiza ingredientelor rețetei Pesmeți cu coniac:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire