Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pește (cod) cu legume la cuptor

Vizite: 10094
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Pește (cod) cu legume la cuptor
231

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 cod (sau alt peste) intreg
2 ardei grasi mari
1 ceapa
1 lamaie
sare, piper, ulei
4 catei de usturoi

Preparare:

O reteta simpla, gustoasa usor de facut si foarte sanatoasa:
Se taie ceapa pestisor, ardeii felii si usturoiul bucati nu foarte mici, le amestecam, le condimentam cu putina sare si piper, dupa care facem un pat pentru peste intr-o tava unsa dinainte cu ulei (cu o parte din legume).
Se condimenteaza pestele cu sare,piper si in interior si pe exterior dupa care se pune in tava peste legume, deasemeni punem din amestecul de legume si in interiorul lui.
Feliem lamaia si punem 3 felii in interiorul pestelui si restul deasupra lui.
Acoperim tava cu o folie de aluminiu 15 minunte, apoi o scoatem si mai lasam 20 de minute pestele descoperit la foc mediu. Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Pește (cod) cu legume la cuptor:

Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic. Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri. Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire