Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pizza cu cartofi

Vizite: 1955
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1984

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 300 g faina
- 5 g drojdie uscata (10 g drojdie proaspata)
- 250 ml apa calda
- 150 g mozzarella
- 200 g cartofi
- 2 linguri ulei de masline
- 2-3 bucati acciughe sau ton in ulei
- 2 lingurite oregano
- sare

Preparare:

Se amesteca faina cu drojdia, se adauga apa si o lingura de ulei apoi framantati bine.
Dupa aceea se intinde aluatul usor cu sucitorul, se unge cu ulei si se lasa la dospit intr-un loc cald pentru circa o ora. Se curata cartofi si se taie felii foarte subtiri si se aseaza peste aluat, mozzarella taiata cubulete iar acciughe bucatele. Se mai adauga origano, sare si la urma ulei (cateva picaturi). Se coace 30-35 minute in cuptorul preincalzit pana se coc cartofii.


Analiza ingredientelor rețetei Pizza cu cartofi:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mozzarella
Avantaje: Mozzarella conține proteine, calciu și fosfor....
Dezavantaje: Mozzarella are un conținut crescut de grăsimi saturate....
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ton - conservă în ulei
Avantaje: Conserva de ton conține proteine, vitamina D, vitamina K, niacină, seleniu, vitamina B12 și fosfor....
Dezavantaje: Nu consumați mai mult de 340 g pe săptămâna de pește oceanic mare. Din cauza faptului că se hrănesc cu alți pești, aceștia pot acumula mercur în cantități ridicate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire