Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Placintă cu caise

Vizite: 1458
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5547

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 180 g faina
- 180 g amidon
- 300 g zahar
- 6 buc oua
- 300 g unt
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 100 g lamaie
- 1 kg caise

Preparare:

Se amesteca untul cu 200 g zahar, pana ce se obtine o crema spumoasa.

Se adauga galbenusurile, puse unul cate unul, praful de copt stins in zeama de lamaie, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, iar la urma se pune faina si amidonul.

Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie.

Se toarna compozitia in doua tavi unse cu unt, se dau tavile la cuptor timp de 10 min., se scot din cuptor, se asaza pe deasupra jumatatile de caise si se presara cu restul de zahar.

Se dau tavile la cuptor, pana ce placinta este gata.


Analiza ingredientelor rețetei Placintă cu caise:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire