Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Placintă cu cremă de vanilie (cremșnit)

Vizite: 1907
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
8831

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluatul:

- 500 g faina
- 500 g unt
- 10 g ulei
- sare

Crema:

- 1 l lapte
- 1 baton vanilie
- 8 buc oua
- 350 g zahar
- 160 g faina
- 75 g zahar pudra

Preparare:

Din faina, unt, sare si ulei se prepara un aluat frantuzesc, din care se intinde o foaie in forma dreptunghiulara si cu grosimea de 5 mm, se taie bucati de dimensiunea tavilor, se inteapa in mai multe locuri cu o furculita si se coc la cuptor la un foc potrivit.

Se lasa sa se raceasca in tavi, se asaza pe jumatate din foi crema de vanilie, se acopeara crema cu restul de foi, se taie prajitura in patrate sau dreptunghiuri si se pudreaza pe deasupra cu zahar.

Crema se prepara astfel: se fierbe laptele si vanilia.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si faina, se toarna peste aceasta compozitie laptele fierbinte, putin cate putin, amestecandu-se cu o paleta de lemn.

Se pune vasul la foc si se amesteca cu paleta tot timpul si pe toata suprafata fundului ca sa nu se prinda.

Cand crema s-a legat, se ia de pe foc, se bate cu telul, se adauga albusurile batute spuma si se amesteca, pana ce acestea s-au incorporat.


Analiza ingredientelor rețetei Placintă cu cremă de vanilie (cremșnit):

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire