Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Placintă cu fructe

Vizite: 1430
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6215

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 350 g faina
- 150 g amidon
- 400 g zahar pudra
- 7 buc oua
- 200 g unt
- 100 g ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
- 100 g lamaie
- 500 g fructe
- sare

Preparare:

Untul si uleiul se amesteca cu 350 g zahar, se adauga galbenusurile, zaharul vanilat, sare si praf de copt stins in zeama de lamaie, iar la sfarsit faina si amidonul.

Albusurile se bat separat cu telul si se adauga la compozitie, amestecand usor cu o paleta.

Se toarna compozitia in tavi unse cu unt si pudrate cu faina, se intinde cu un spaclu pe toata suprafata tavilor (grosimea stratului de coca nu trebuie sa depaseasca 1-1.5 cm).

Se dau tavile la cuptor pentru 10 min., se scot afara, se asaza fructele, se presara pe deasupra cu restul de zahar, se dau din nou la cuptor, la un foc potrivit, pana ce placinta este gata.

Se lasa sa se raceasca in tavi, apoi se portioneaza si se asaza pe platouri.


Analiza ingredientelor rețetei Placintă cu fructe:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire