Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Placintă cu prune

Vizite: 1452
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
5618

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g faina
- 6 buc oua
- 180 g unt
- 200 ml lapte
- 25 ml coniac
- 350 g zahar tos
- 1 plic praf de copt
- 50 g zahar pudra
- 750 g prune
- sare

Preparare:

Se amesteca zaharul tos cu untul, se adauga galbenusurile unul cate unul.

Dupa ce zaharul s-a dizolvat complet, se adauga laptele, faina, praful de copt, coniacul si sarea, iar la sfarsit se incorporeaza albusurile batute spuma, amestecandu-se usor.

Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt, se asaza deasupra prunele carora li s-au scos samburii si au fost desfacute in doua.

Se coace placinta la un foc moderat, apoi se presara cu zahar pudra si se portioneaza.

Se poate pregati cu orice fel de fructe.


Analiza ingredientelor rețetei Placintă cu prune:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A. Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide. Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri. Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire