Rețetă Placintă cu vișine
Vizite: 1487
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5467
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 180 g faina- 180 g amidon
- 275 g zahar pudra
- 300 g unt
- 6 buc oua
- 1 kg visine
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- 100 g lamaie
Preparare:
Se amesteca 200 g zahar cu untul, pana ce se obtine o crema spumoasa.Se adauga cele 6 galbenusuri (unul cate unul), apoi se pune faina, amidonul, praful de copt stins in zeama de lamaie si coaja de lamaie rasa.
Albusurile se bat separat si se incorporeaza in compozitie.
Se asaza compozitia intr-o forma unsa cu unt, se da tava la cuptor si se coace pe jumatate, se scoate tava din cuptor, se asaza pe deasupra visinele curatate de samburi si se cerne peste ele restul de zahar amestecat cu zaharul vanilat, se da tava din nou la cuptor, pana ce placinta este gata.
Se poate prepara cu orice fructe de sezon.
Analiza ingredientelor rețetei Placintă cu vișine:
Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală.
Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....