Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Plăcinte fără cremă

Vizite: 1632
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2729

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g faina
- 10 g drojdie uscata
- 350 ml lapte cald
- 40 g margarina topita
- 2 oua
- 60 g zahar
- sare dupa gust
- 1 lingura de unt (pentru tava)

Preparare:

Se pune faina si drojdia intr-un recipient si se amesteca bine. Se adauga margarina moale zaharul si oul. Apoi se toarna lent laptele cald. Amestecati cu mixerul aproximativ 5 minute. Se unge o tava si se pudreaza cu faina.
Pudrati mainile bine cu faina si formati din aluat bile uniforme (aproximativ 100 g fiecare); aceastea se dau cu unt, folosind pensula. Se aseaza una langa alta, in tava.
Se lasa toate in cuptor la circa 40 grade C pana cand bilele isi dubleaza volumul cam 15-20 minute.

Important! Se acopera tava cu un prosop umed, pentru a garanta umiditatea suficienta.
Coaceti timp de circa 35 minute in cuptorul incalzit la 185 grade C.


Analiza ingredientelor rețetei Plăcinte fără cremă:

Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire