Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură caramel

Vizite: 1618
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

Pentru foi:
- 250 g margarina sau unt
- 1/2 faina
- 1 ou
- 1 ceasca cu smantana

Pentru crema:
- 2 pahare zahar
- 1 pahar lapte
- 300 g unt

Preparare:

Dupa ce s-a preparat aluatul si se imparte in sapte bucati.
Se intinde si se aseaza pe dosul tavii. Se coace cu atentie. Dupa ce s-a copt fiecare, pregatiti crema.
Se pune 1 pahar cu zahar intr-un ibric la foc mic si se lasa pana devine maro deschis se stinge cu paharul de lapte apoi se pune restul de zahar si se fierbe pana se topeste zaharul devenind un sirop gros apoi se pune untul.
Se da un clocot se ia de pe foc si se ung foile puse una peste alta, iar deasupra sa fie crema si presarat cu nuca de cocos. Se lasa peste noapte apoi se poate servi.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură caramel:

Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire