Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu căpșuni

Vizite: 2100
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
3109

CALORII

Ingrediente/compozitie:

*Compozitie:
- 2 cani cu capsuni
- 1 pahar de frisca naturala
- 3 linguri de zahar

*Blat:
- 2 oua
- 1 cana de zahar
- 1 pahar de lapte
- 1/2 pahar de ulei
- 500 g faina
- 1 varf de cutit de bicarbonat
- zeama de lamaie

Preparare:

Intr-un castron se pun zaharul si galbenusurile, care se bat bine, apoi se adauga uleiul, laptele si faina, precum si albusurile batute spuma. Se amesteca, apoi se adauga bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se unge tava cu unt si se toarna compozitia, se da la cuptor, 20 minute.
Dupa ce s-a copt si s-a racit checul, se taie felii de un cm si se pune o felie pe o farfurie, apoi un strat de frisca, capsuni pasate (cu mixerul) apoi o alta felie de chec, frisca si capsuni.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu căpșuni:

Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Căpșuni
Avantaje: Căpșunile sunt o sursă bună de vitamina C, fibre alimentare, acid folic și potasiu. Conțin o cantitate redusă de grăsimi. Pot reduce riscul de boli cardiovasculare, poate favoriza vederea ...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșuni provin din zaharuri. Căpșunile pot provoca reacții alergice la anumite persoane. Căpșunile pot conține reziduuri de pesticide....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire