Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu ciocolată și nucă

Vizite: 1575
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1966

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 ceasca faina,
- 1 ceasca cacao,
- 1 lingurita praf copt,
- 1/2 lingurita bicarbonat,
- 1 ceasca nuca taiata marunt,
- 125 g unt,
- 200 g ciocolata menaj rupta bucatele
- 1 ceasca zahar fin,
- 2 oua batute usor,
- 1/3 ceasca smantana,
- 1/3 ceasca nuci taiate (optional)

Preparare:

Glazura se prepara din 150 g ciocolata menaj rupta si 1/3 ceasca smantana. Amebele se pun intr-un castron se pun faina, cacao, praf copt, bicarbonatul si nucile si se face o adancitura la mijloc. Untul si ciocolata se pun intr-un vas jena sa se topeasca la baie de aburi si se amesteca pina ce se face o crema neteda.

Se ia vasul de pe foc si se incorporeaza amestecand zaharul, ouale si smintina. Apoi se bate bine cu telul pana se ingroasa. Se toarna amestecul de ciocolata in castronul cu restul ingredientelor si se amesteca cu o lingura de lemn. Se tapeteaza o tava cu hartie.

Se incinge cuptorul si se coace 40 minute. Se lasa sa se raceasca in tava.

Glazura se pune ciocolata la topit tot pe baie de aburi amestecind intr-una. Se ia de pe foc, se lasa 2 minute, se incorporeaza smintina si se bate cu telul pina se ingroasa si devine lucioasa.

Se toarna calda peste prajitura racita si se presara nuci zdrobite.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu ciocolată și nucă:

Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire