Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu fructe

Vizite: 1390
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
3216

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 6 oua
- 6 linguri apa
- 2 cani zahar
- 2 cani de faina
- pachet de praf de copt
- zahar vanilat
- fructe (visine, caise, piersici)

Preparare:

Se pregatesc fructele si se pun la scurs.

Galbenusurile se freaca cu zahar pana se topeste zaharul, adaugandu-se treptat cele 6 linguri apa fierbinte.

Se pun mirodeniile, faina si apoi albusurile batute spuma.

Dupa ce se pun albusurile se amesteca incet ca sa ramana bule de aer in aluat.

Se pune praful de copt si o lingurita de zeama de lamaie apoi se amesteca din nou compozitia.

Se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina.

Se pun fructele (date prin faina sa nu se duca pe fundul tavii) in randuri la o distanta de 1 deget (si fructele la aceeasi distanta).

Se da la cuptor la inceput la foc iute si apoi la foc mic.

Se pudreaza calduta si se taie rece.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu fructe:

Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Laxativ foarte ușor. Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire