Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu mere

Vizite: 2080
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1219

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Merele:
- 1 cana margarina
- 1 cana zahar brun
- 1 cana zahar
- 7 sau 8 mere, curatate de miez si coaja
- nuci
- struguri
- sucul dintr-o lamaie

Blatul:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 1 lingurita suc de lamaie
- 4 linguri amidon de cartofi, macinat

Preparare:

Merele:
Margarina se topeste alaturi de zahar intr-o tigaie suficient de adanca pentru a cuprinde merele. Merele se curata de coaja si de miez, se taie cubulete si se asaza peste margarina topita. Golurile sunt umplute cu nuci si boabe de struguri. Pe deasupra se toarna sucul de lamaie.
Cuptorul se incalzeste la 200 grade C. Merele se coc 30 minute, pana devin moi.

Blatul:
Intr-un bol mare se freaca spuma galbenusurile de ou cu zahar. Se adauga sucul de lamaie si amidonul de cartofi macinat. Separat se bat albusurile cu un tel curat si se toarna peste galbenusuri. Compozitia se toarna peste merele coapte si se mai lasa 30 minute la cuptor.
Prajitura se lasa 10 minute inainte de a fi rasturnata cu fata in jos pe un platou intins.

Se serveste rece.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu mere:

Amidon de cartofi
Avantaje: Benefic pentru flora intestinală. Ajută la reducerea trigliceridelor din sânge....
Dezavantaje: Spre deosebire de sursa sa, cartoful, acest amidon nu conține cantități semnificative de vitamine sau minerale....
Margarină
Avantaje: Margarina are un conținut scăzut de colesterol și este sursă de vitamina K....
Dezavantaje: Margarina este bogată în grăsimi saturate. Evitați margarina pentru copt - aceasta este bogată în acizi grași trans (ulei hidrogenat). Hidrogenarea grăsimilor este un proces de adăugare...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Struguri
Avantaje: Strugurii sunt o sursă bună de vitamina C si vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi și sodiu. Strugurii sunt o importantă sursă de minerale. Conțin antioxidanți cu rol benefic pe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de struguri provine din zaharuri. Consumați în exces, pot cauza probleme stomacale. Unele persoane pot prezenta alergii la struguri, inclusiv la semințel...
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire