Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu mere Suedia

Vizite: 1831
Timp preparare: 45min
Dificultate: medie
14109

CALORII

12

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 12 bucati

Pentru aluat:
- 250 g unt moale,
- 250 g zahar,
- 4 oua,
- 1 varf de cutit praf de copt,
- 1 lingura rom,
- 250 g faina.

Pentru umplutura:
- 500 g mere,
- 100 g unt,
- 200 g zahar,
- 1 plic zahar vanilat,
- 150 g zmeura congelata,
- 5 albusuri,
- coaja rasa de la o lamaie.

Preparare:

Se incinge cuptorul la 220 grade C. Se amesteca (cu mixerul) zaharul, untul si ouale si se adauga faina si praful de copt dizolvat in rom.

Jumatate din aluatul astfel obtinut se intinde pe fundul unei tavi (cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), tapetata cu hartie pentru copt, se da 15 minute la cuptor, dupa care se scoate din tava si se lasa sa se raceasca. Se unge tava din nou, se coace si aluatul ramas, care se lasa sa se raceasca in tava.
Se reduce temperatura din cuptor la 180 grade C. Se curata merele si se taie spalturi subtiri, dupa ce s-au inlaturat partea lemnoasa si semintele. Se topeste untul intr-o cratita, se adauga 50 g de zahar, zaharul vanilat si apoi merele, care se dunstuiesc circa 10 minute si se lasa sa se raceasca.

Se aseaza merele in forma (pe aluatul copt si racit), peste ele se intinde zmeura decongelata, iar deasupra se pune aluatul copt scos din tava.

Se bat bine albusurile, se incorporeaza coaja de lamaie si zaharul ramas (in "ploaie") si se intinde spuma peste tot. Se da din nou la cuptor si se lasa inca 6-8 minute sa se rumeneasca usor.

Nota: In Suedia, tortul se serveste cu un sos rece preparat din inghetata de vanilie si frisca, care se amesteca in parti egale (250 g).


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu mere Suedia:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu. Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri. ...

Căutați rețete culinare după denumire