Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu spumă

Vizite: 1593
Timp preparare: 35min
Dificultate: medie
3100

CALORII

Ingrediente/compozitie:

Aluatul:
- 150 g zahar tos
- 150 g unt
- 300 g faina
- 2 buc galbenusuri
- 100 g lamaie

Spuma:
- 4 buc albusuri
- 150 g dulceata de capsuni sau zmeura

Preparare:

Untul se amesteca bine cu zaharul, pana ce devine o crema spumoasa, se adauga galbenusurile, faina, zeama de la o lamaie si doua linguri de apa.

Se face un aluat, care se intinde cu sucitorul, se aseaza intr-o tava si se coace la cuptor la un foc potrivit.

Din albusuri se face o spuma deasa, la care se adauga dulceata si se amesteca bine, apoi se intinde spuma peste blatul copt si racit si se da tava din nou la cuptor timp de 10 min pentru a se intari spuma.

Dupa ce s-a racit, prajitura se portioneaza in patrate sau dreptunghiuri.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu spumă:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Căpșuni, conservă
Avantaje: Căpșunile la conservă sunt o sursă bună de vitamina C....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de căpșunile la conservă provin din zaharuri....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Lămâie
Avantaje: Lămâia este o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, conținând și acid citric, fier și potasiu. În plus, lămâia are un conținut foarte scăzut de grăsimi saturate, colesterol...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de lămâi provine din zaharuri....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire