Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură cu vișine

Vizite: 2792
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Prăjitură cu vișine
5849

CALORII

30

PORTII

Ingrediente/compozitie:

-6 oua
-1 cana ulei
-2 cani zahar
-1 praf de copt
-3 cani faina
-1 esenta de rom
-2 linguri cacao
-1 cana apa minerala, sifon sau suc
-visine cat de incarcata doriti sa fie
-coaja de lamaie si portocala
-sare foarte putina

Preparare:

Pentru inceput lu-am un lighenus sau olicica inaltuta, punem ouale intregi si le batem cu mixerul pana se face spuma, adaugam zaharul si batem continu pana se topeste, dupa care adaugam cana de ulei si batem, adaugam cana de apa minerala, sifon sau suc si batem, adaugam coaja de lamaie si portocala si batem, adaucam esenta de rom, putina sare si batem, impreunam faina cu praful de copt intr-un castron si adaugam treptat peste continut fara sa faca cocoloase si tot batem cu mixerul ( este posibil sa mai fie necesara putina faina, aluatul trebuie sa fie putin mai grosut fata de cel de clatite).Aprindem cuptorul la foc mare, tapetam o tava inaltuta cu foaie de copt sau ungem cu putin ulei si tapetam cu faina, adaugam in tava o parte din continutul nostru sa ne mai ramana in castron vreo 2 cani de aluat si amestecam cu cele 2 linguri de cacao( binenteles daca va place cu cacao),punem putina faina intr-o farfurie si dam visinile prin ea( le dam prin faina sa nu se duca visinile la fundul tavii). Bagam tava la foc foarte mic timp de 10 minute,dupa ce au trecut cele 10 minute dam focul mai mare si incercam din cand in cand in diferite locuri cu o scobitoare sa vedem daca prajitura noastra este gata. Oprim focul, o scoatem din cuptor si o astupam cu un prosop pana se mai raceste si poate fi taiata si pudrata.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură cu vișine:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Vișine
Avantaje: Vișinele conțin vitamine A și C și cantități mici de sodiu, proteine, calciu, folat și fier....
Dezavantaje: Consumate în exces, vișinele pot provoca diaree....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire