Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură Măriuța

Vizite: 6702
Timp preparare: 90min
Dificultate: medie
Rețetă Prăjitură Măriuța
5324

CALORII

40

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru foi: - 20- 25 linguri de făină , 6 linguri de zahăr pudră, 100 g unt sau osanza, 3 galbenusuri , 1 praf de copt dizolvat în lapte
Pentru crema: 2 linguri de cacao, 2 - 3 linguri de gem de caise, 6 linguri de zahăr pudră, 100 g unt, vanilie, coaja de la o lamaie.
Pentru bezea: 3 albusuri, 6 linguri zahar,
Ciocolata rasa pentru ornat

Preparare:

Se framanta un aluat din aceste ingrediente, se imparte in 3, se coc 3 foi pe fundul tavii.
Una din foi se faramiteaza si se amesteca cu putin lapte. Se amesteca cu untul, zaharul pudra, cacaoa, aromele şi se umplu cele două foi.
Albuşurile se bat spumă pe aburi cu 6 linguri de zahăr, se întind peste prăjitură şi deasupra se rade ciocolată, sau nuca pisata.
Este delicioasa. O fac de mult timp. In fotografie apare pe platou impreuna cu alte prajituri "alba ca zapada".


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură Măriuța:

Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu. Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu. Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire