Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Prăjitură Televizor

Vizite: 2084
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
4115

CALORII

Ingrediente/compozitie:

FOI: 400 g faina, 50 g unt sau margarina, 100g zahar pudra, 1 ou, 1 lingurita de cacao, 1 lingurita de amoniac.
PISCOTA: 4 oua, 4 linguri zahar pudra, 4 linguri de faina.
CREMA: 0,5 l lapte, 5 linguri de faina, 100g zahar tos, 150 grame zahar pudra, 1 pachet de unt sau RAMA, 2 plicuri vanilie.

Preparare:

Foile:
se pune faina se face un caus in interior in care se pune untul,oul,cacaoa,zaharul,si amoniacul stins cu lapte caldut cit cuprinde sa se faca 2 foi care se coc pe dosul tavii.
PISCOTA:
se bate spuma zaharul cu albusurile apoi se adauga treptat galbenusurile si faina sub forma de ploaie incet pina se obtine 0 compozitie ca la clatite care se coace in tava cam 10 min. se incearca cu scobitoarea sa fie coapta.
CREMA:
5 ling. de faina se amesteca cu zaharul pudra si cu 200 g lapte. restul de lapte se pune la fiert cu zaharul tos si vanilia,cind da in clocot se toarna compozitia si se fierbe pina se ingroasa. Se lasa pe jumatate sa se raceasca apoi se adauga untul obtinindu-se o crema pufoasa. Se aseaza o foaie peste care se pune un rind de crema,apoi se pune piscota, alt rind de crema si cealalta foaie iar pe deasupra un strat subtire de crema peste care se rade ciocolata sau se presara cacao. Se lasa de pe ozi pe alta sa se intrepatrunda crema in foi.
ARE ASPECT DE TV. DE UNDE SI DENUMIREA. Pofta buna.


Analiza ingredientelor rețetei Prăjitură Televizor:

Bicarbonat de amoniu
Numit și amoniac, bicarbonatul de amoniu este un agent de afânare pentru aluaturi, făcându-le mai crocante după coacere....
Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire