Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui cu roșii uscate și sos cremos

Vizite: 1471
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Pui cu roșii uscate și sos cremos
4113

CALORII

8

PORTII

Ingrediente/compozitie:

750 g pulpe sau piept de pui (fără piele și oase)
200 g roșii uscate în ulei
400 g smântână de gătit
150 g parmezan
200 ml supă de pui
2 căței de usturoi
2 linguri muștar clasic
1/2 pahar vin alb
frunze de busuioc (2 lingurite pesto)
sare, piper

Preparare:

Pulpele de pui se pot lăsa întregi sau se pot tăia în jumate. Dacă aveți piept, tăiați-l în bucăți subțiri. Puneți sare și piper pe bucățile de carne.

Puneți în tigaia încinsă 2 linguri de ulei din borcanul cu roșii uscate și prăjiți carnea de pui la foc iute, până se rumenește.

Scoateți carnea din tigaie și puneți usturoiul zdrobit. După 15 secunde turnați vinul și mestecați cu lingura de lemn. După 1 minut adăugați muștarul, supa de pui, smântâna, parmezanul și roșiile uscate tăiate fâșii.

Amestecați din când în când pentru a se topi parmezanul. Lăsați să fiarbă în jur de 5 minute, până se îngroașă. Gustați de sare și piper.

Adăugați frunzele de busuioc și carnea prăjită în tigaie și mai fierbeți 1 minut.

Serviți imediat, cu orez simplu, piure de cartofi, sau paste.


Analiza ingredientelor rețetei Pui cu roșii uscate și sos cremos:

Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Parmezan
Avantaje: Parmezanul conține calciu, fosfor și proteine....
Dezavantaje: Parmezanul are un conținut crescut de grăsimi saturate și sodiu....
Pulpe de pui (fripte, grătar)

Carnea de pui poate fi o opțiune mai sănătoasă decât carnea roșie, mai ales dacă alegi carnea de piept de pui. Cu toate acestea, mulți oameni preferă gustul pulpelor de pui. Ele sunt ...

Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....

Căutați rețete culinare după denumire