Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui oriental cu salată de spanac

Vizite: 3050
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Ingrediente pentru 6 portii

Pentru sos:
- 1/2 cana de ulei
- 3 linguri otet
- orez
- 1 lingura sos de soia
- 1 lingurita ulei de susan
- 1/2 lingurita radacina de ghimbir data pe razatoare

Pentru salata:
- 200 g frunze de spanac
- 2 cani piept de pui fiert, taiat cubulete
- 300 g suc de mandarine
- 1/2 cana ceapa taiata marunt
- 1/2 cana migdale prajite

Preparare:

1. Sosul se prepara amestecand bine toate ingredientele, pentru a obtine un amestec uniform. Se lasa o ora la rece.

2. Intr-un bol mare, se pun toate ingredientele pentru salata. Se toarna sosul pe deasupra si se amesteca usor.


Analiza ingredientelor rețetei Pui oriental cu salată de spanac:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ghimbir
Avantaje: Ghimbirul este o sursă excelentă de vitamina E, fibre alimentare, vitamina B6, fier, magneziu și potasiu. Este benefic pentru tratarea tusei, răcelii și în stările de greață. Are efecte ben...
Dezavantaje: Poate produce disconfort la nivel gastric, dacă este consumat în cantități ridicate....
Mandarine
Avantaje: Mandarinele sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A și vitamina C. Bune la prevenirea și tratarea tusei, răcelilor și gripei....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de mandarine provine din zaharuri....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Oțet de mere
Avantaje: Oțetul de mere are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Sos de soia
Avantaje: Are foarte puține calorii. Conține aminoacizi esențiali....
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu. Poate conține substanțe care cauzează cancer. Conținut crescut de MSG (monoglutamat de sodiu)....
Spanac
Avantaje: Spanacul este o sursă excelentă de fibre alimentare, proteine, vitaminele A, C, E și K, tiamina, riboflavină, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, niacin...
Dezavantaje: Spanacul conține mult sodiu. Deoarece conține acid uric, spanacul trebuie evitat de bolnavii de gută sau artrită....
Ulei de susan
Avantaje: Uleiul de susan nu conține colesterol. Conține o cantitate crescută de grăsimi nesaturate, în special Omega-6. Are efect antioxidant. Este utilizat atât în alimentație, datorită gustului, ...
Dezavantaje: ConÈ›ine acizi graÈ™i saturaÈ›i. Unele persoane pot prezenta alergii la susan È™i uleiul de susan. Dacă este consumat necorespunzător È™i în cantitate crescută, poate duce la creÈ™terea greutăÈ...

Căutați rețete culinare după denumire