Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui pe pat de varză

Vizite: 2173
Timp preparare: 120min
Dificultate: medie
Rețetă Pui pe pat de varză
2046

CALORII

6

PORTII

Ingrediente/compozitie:

1 pui
1 varza, tocata grob
1 legatura de marar, tocat grob
1 ardei nu prea iute, taiat rondele
2 morcovi, taiati fâsii groase
4 fire de ceapa verde, taiate rondele
200 ml vin alb sec
200 ml apa
1-2 linguri ulei de masline (oprional)
sare, piper din râsnita
condimente mojarite, pentru condimentarea puiului: amestec de sare de mare cu verdeturi uscate (rozmarin, cimbru, busuioc), chili uscat, boabe de piper negru, fulgi de usturoi deshidratat, chimen

Preparare:

Se pregatesc ingredientele. Puiul se spala bine sub jet de apa rece. Se curata de eventualele resturi de pene. Legumele si verdeata se spala, curata si toaca fin sau grob, în functie de gust sau dispozitie, iar condimentele pentru aromatizarea puiului se mojaresc de zori, pâna se obtine textura dorita.
Legumele se toaca grob, se amesteca si repartizeaza într-o tava. Apa si vinul se toarna deasupra, se sareaza si pipereaza. Se despica pieptul puiului si se condimenteaza generos interiorul. Se aseaza puiul peste varza si se condimenteaza pe exterior, dupa care se stropeste cu putin ulei de masline. Se da tava în cuptorul rece fixat pe 200°C. Dupa 30 de minute se acopera tava cu folie de aluminiu, pentru a împiedica rumenirea prematura a puiului, se lasa pâna carnea este moale. Dupa îndepartarea foliei se mai lasa câteva minute la copt pentru a obtine o crusta crocanta.


Analiza ingredientelor rețetei Pui pe pat de varză:

Ardei iute
Avantaje: Ardeiul iute este o sursă bună de vitaminele A, C, K și B6, potasiu, fibre alimentare, tiamină, riboflavină, niacină, acid folic, fier, magneziu și fosfor....
Dezavantaje: Poate provoca dureri abdominale, senzație de arsură la nivelul intestinului, crampe și diaree dureroasă. Poate interacționa cu unele medicamente: inhibitorii ACE, anticoagulante, inhibitori ai e...
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Mărar verde
Avantaje: Mărarul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamna B6, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, mărarul conține și fibre alimentare, niacină, fosfor...
Dezavantaje: Aplicat direct pe piele, poate provoca iritații și sensibilitate a pielii la soare....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Varză
Avantaje: Varza este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, K, B6 și acid folic. De asemenea, varza conține tiamină, calciu, fier, magneziu, fosfor și potasiu. Este utilă în caz de ulcer la st...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de varză provien din zaharuri. Varza trebuie consumată cu moderație de persoanele care urmează un tratament cu tiroxină sau cu iod pentru tratarea hipotiro...
Vin sec
Avantaje: Vinul sec are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de vinul sec provin din alcool si zaharuri....

Căutați rețete culinare după denumire