Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pui thailandez cu orez

Vizite: 7919
Timp preparare: N/A
Dificultate: N/A
706

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Pentru 2 persoane:

- 200-300 g carne de pui, vita/vitel sau porc
- ulei de susan
- usturoi (1-2 catei)
- 1-2 oua
- orez
- 1/2 ardei rosu si 1/2 ardei galben
- o rosie
- un morcov mic
- ceapa verde sau uscata
- frunze de busuioc

Preparare:

Se prajeste carnea in putin ulei cu putin usturoi (1-2 catei), cand s-a rumenit se adauga in tigaie 1-2 oua si se amesteca bine pana s-au prajit.

Se aduga orezul fiert separat.

Aici sunt mai multe trucuri.

Reteta originala este cu orez thailandez cu aroma si ar trebui sa se fiarba intr-o oala speciala deoarece orezul nu ar trebui sa contina prea multa apa

Un alt truc de la thailandeza: orezul, pentru ca trebuie prajit, se va fierbe 90% pentru ca la prajit se va rumeni putin si va fi perfect de mancat.

Se adauga in tigaie si orezul si se continua sa se prajeasca (la caldura mai mica), apoi se adauga dupa gust: sare, piper, putin zahar, sos de soia deschis la culoare (ar fi bine sa fie deschis pentru ca cel inchis inegreste toata compozitia) daca va place ceva mai piperat putina pasta de ardei iute (chinezeasca), sau puneti pur si simplu ceva mai mult piper.

Cand totul este aproape gata (carnea e maronie, orezul bine prajit) se adauga vegetale: 1/2 ardei rosu cu 1/2 ardei galben, o rosie, un morcov mic, ceapa verde sau uscata, dar in bucati mai maricute nu tocata marunt.

Se mai adauga frunze de busuioc (dar la sfarsit sa nu se prajeasca prea mult), dar nu este obligatoriu.

Pont: aceeasi friptura se poate face si din carne de porc sau de vita.


Analiza ingredientelor rețetei Pui thailandez cu orez:

Ardei gras
Avantaje: Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi. Au rol antioxidant și antiinflamator. Conțin o cantitatae crescută de vitamina A....
Dezavantaje: Ardeii grași iuți pot cauza iritații. ...
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roÈ™u este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K È™i B6, acid folic È™i potasiu. Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Busuioc
Avantaje: Busuiocul este o sursă ideală de vitamina A, vitamina K, acid folic, vitamina B6, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, busuiocul conține și vitamina E, niacină, fosfor și zinc....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pui - carne și piele (fiert, in tocană)
Avantaje: Carnea de pui este o sursă bună de proteine, niacină, vitamina B6, fosfor și seleniu....
Dezavantaje: Carnea de pui este bogată în colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Ulei de susan
Avantaje: Uleiul de susan nu conține colesterol. Conține o cantitate crescută de grăsimi nesaturate, în special Omega-6. Are efect antioxidant. Este utilizat atât în alimentație, datorită gustului, ...
Dezavantaje: ConÈ›ine acizi graÈ™i saturaÈ›i. Unele persoane pot prezenta alergii la susan È™i uleiul de susan. Dacă este consumat necorespunzător È™i în cantitate crescută, poate duce la creÈ™terea greutăÈ...
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire