Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pulpe de pui cu cașcaval și susan la cuptor

Vizite: 27605
Timp preparare: 60min
Dificultate: medie
Rețetă Pulpe de pui cu cașcaval și susan la cuptor
5739

CALORII

10

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg si 200 gr pulpe de pui dezosate
- 3 oua
- 200 gr pesmet
- 450 gr cascaval
- 250 ml lapte
- 150 gr faina
- sare si piper

Preparare:

Curatam si spalam pulpele de pui dezosate. Taiem fiecare pulpa in 2 astfel ca bucatelele de carnita sa fie mai mici si sa se faca mai repede. Intr-o farfurie spargem 3 oua, adaugam laptele, condimentam cu piper si sare dupa gust si batem compozitia cu un tel sau cu o furculita pana se omogenizeaza. Intr-o alta farfurie punem cascavalul pe care in prealabil il dam pe razatoarea mare, iar peste adaugam pesmetul si amestecam pana omogenizam complet. Iar in cea de a treia farfurie vom pune faina pe care o vom amesteca cu sare dupa gust. Toate acestea fiind pregatite incepem sa dam pulpele rand pe rand, pe ambele parti, mai intai prin faina. Urmeaza sa trecem pulpele pe ambele parti prin ou.Iar in final dam bucatelele de pui, pe ambele parti prin cascaval. Cu cat este mai mult cascaval pe bucatelele de pulpe, cu atat gustul va fi mai extraordinar. Pulpele pregatite astfel le asezam intr-o tava pe care in prealabil o tapetam cu foaie de copt, dupa care introducem pulpele in cuptorul incins si le lasam circa 15-20 minute pe o parte, pana se rumenesc usor (nu le lasati mai mult de 20 minute pentru ca se va arde cascavalul). Dupa 15-20 minute, scoatem tava din cuptor si intoarcem pulpele si pe cealalta parte si le mai lasam la rumenit inca 15 – 20 minute la cuptor.

Analiza ingredientelor rețetei Pulpe de pui cu cașcaval și susan la cuptor:

Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Făină albă de grâu
Avantaje: Făina albă de grâu are un continut mic de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Pulpe de pui (fripte, grătar)

Carnea de pui poate fi o opțiune mai sănătoasă decât carnea roșie, mai ales dacă alegi carnea de piept de pui. Cu toate acestea, mulți oameni preferă gustul pulpelor de pui. Ele sunt ...

Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire