Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pulpe de pui umplute

Vizite: 8513
Timp preparare: 75min
Dificultate: medie
Rețetă Pulpe de pui umplute
2609

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

7 bucati pulpe pui dezosate
7 felii cascaval
1 ardei mare kapia
1 fir de praz
2 fire ceapa verde
50g unt
30ml ulei de floarea soarelui
Sare
Piper
Boia dulce de ardei
Scobitori

Preparare:

Pulpele spalate si tamponate (de excesul de apa) cu servetele absorbante, le condimentam cu sare, piper si boia. Pe fiecare bucata de carne, asezam cate o felie de cascaval.
Spalam legumele si le taiem rondele. Punem 25g unt si uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam legumele pe care le calim 5-7 minute, cat sa se inmoaie putin, apoi le luam de pe foc si le lasam 5’ sa se raceasca.
Repartizam legumele pe fiecare bucata de cascaval si facem pachetele pe care le prindem cu scobitori.
Asezam pachetele intr-un vas de yena, repartizam deasupra restul de unt taiat in bucatele, punem capacul pe vas si dam la cuptorul dinainte incalzit, pentru 30 minute, la foc mediu. Scoatem vasul, indepartam capacul(cu grija sa nu ne ardem) si mai dam la cuptor inca 15’ la foc mare.
Servim alaturi de garnitura preferata, in cazul meu cartofi natur.
Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Pulpe de pui umplute:

Ardei capia
Avantaje: surse excelente de vitamine A și C, potasiu, acid folic și fibre...
Cașcaval
Avantaje: Conține calciu, fosfor, calciu, zinc, și vitamina B. Sursă bună de proteine și de probiotice....
Dezavantaje: Poate conține multă sare, coloranți, stabilizatori....
Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Pulpe de pui (fierte, tocană)
Avantaje: Pulpele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Pulpele de pui conțin grăsimi saturate și colesterol....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Ulei de floarea soarelui
Avantaje: Uleiul de floarea-soarelui este uleiul vegetal cu cel mai crescut conținut de vitamina E. Conține în principal acizi grași nesaturați, considerați și „grăsimi bune”, precum și o cantitat...
Dezavantaje: Conține grăsimi trans și grăsimi saturate, însă în cantități reduse (10%). Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarece astfel sun...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire