Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Rulada cu gem și cacao

Vizite: 1970
Timp preparare: 45min
Dificultate: redusa
Rețetă Rulada cu gem și cacao
2830

CALORII

20

PORTII

Ingrediente/compozitie:

• Pentru aluatul de rulda avem nevoie:
100 gr unt
125 ml apa minerala
20 gr drojdie bio
140 gr zahar brut
300 gr faina ecologica
1 buc zahar vanilat

• Pentru umplutura avem nevoie:
100 gr gem de prune dupa reteta gemului de Topolovei ,fara zahar.
3 linguri de cacao bio
50 gr nuca coapta si zobita
Coaja de la o jumatate de lamiie
Esenta de rom dupa

Preparare:

-se puna faina intr-un vas si se amesteca cu drojdia (eu am folosit drojdie uscata)
- se lasa cateva minute apoi se adauga apa minerala si se amesteca bine
- se adauga untul putin topit si frecata cu zaharul
- se framanta bine si se lasa cateva minute la crescut
- se intinde o foaie groasa de 2-3 mm si se unge cu umplutura
- se ruleaza, se pune intr-o tava unsa cu unt si se baga la cuptor 20-30 min

Pofta buna!


Analiza ingredientelor rețetei Rulada cu gem și cacao:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Drojdie
Avantaje: Drojdia conține o serie de principii active reunite sub denumirea de complex albumino-vitaminos. Albuminele conțin 16 aminoacizi. Drojdia este foarte bogată în vitamine din grupul B. De asemenea m...
Dezavantaje: Există un procent mic de persoane sensibile la drojdie, care trebuie să evite alimentele ce o conțin....
Făină fără gluten
Făina fără gluten este un amestec de făinuri care în mod natural nu conțin gluten și grâu (orez, cartofi, tapioca, porumb, hrișca), fiind o alternativă perfectă la făina de gr&ac...
Nuci
Avantaje: Bogate în acid alfa linoleic, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. nucile sunt recomandate pentru sănătatea cardiovasculară, îmbunătăţirea memoriei, studiile efectuate demonstrând că el...
Dezavantaje: Nucile au un puternic potenţial alergen, de aceea consumul lor necesită precauţie. În plus, pot împiedica absorbţia fierului şi pot provoca tulburări digestive, mai ales la persoanele cu aceas...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr brun
Avantaje: Zaharul nerafinat este într-o oarecare măsura mai puțin dăunator decât cel rafinat (alb)....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutritională. Consumul în exces de zahăr poate crește riscul depunerilor arteriale de colesterol; cei mai expuși riscul...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire