Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ruladă de marțipan

Vizite: 1562
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4152

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 250 g migdale macinate
- 180 g zahar
- 30 g cacao
- esenta de rom
- 1 ou
- vanilie

Crema:
- 150 g unt
- 100 g zahar pudra
- 3 galbenusuri fierte
- 1 galbenus crud
- 100 g stafide
- 1 plic cu zahar vanilat

Preparare:

Se pune pe foc o craticioara cu apa pana la jumatate. Cand apa clocoteste se pun cele trei oua, lasandu-le sa fiarba la foc mic cinci minute, ca sa se intareasca.
Se desfac galbenusurile si se pun intr-un castron. Se zdrobesc cu furculita cand sunt fierbinti, pana se omogenizeaza. Dupa aceea se adauga zaharul, galbenusul crud, untul si zaharul vanilat, frecandu-se cu furculita sau lingura pana cand se obtine o crema.
Oul intreg se freaca cu zaharul si cu romul pana cand se topeste bine zaharul, apoi se adauga migdalele macinate, amestecate in prealabil cu cacaoa si cu zaharul vanilat.
Se ia jumatate din compozitie si pe o foaie de nailon presarata cu migdale macinate si se intinde o forma de dreptunghi. Dupa care se unge cu jumatate din cantitatea de crema si se presara cu jumatate din stafide, se ruleaza strans cu foaia de nailon, care se desprinde treptat.
La fel se procedeaza si cu jumatate din compozitia care a mai ramas. Rulourile se pun pe un platou si se lasa la rece 2-3 ore.


Analiza ingredientelor rețetei Ruladă de marțipan:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr pudră
Avantaje: Conținut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire