Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu fasole verde, ou și bacon

Vizite: 3348
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Rețetă Salată cu fasole verde, ou și bacon
461

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Salata:
120 g fasole verde congelata
1/2 ciabatta mica
3-4 felii bacon
2 oua
cateva frunze de salata verde
2 fire ceapa verde, taiate mare
putin ulei de masline extravirgin

Dressing:
3-4 linguri ulei de masline
1 lingurita otet
1 lingurita mustar Dijon

Preparare:

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Stropiti bucatile de ciabatta cu putin ulei de masline si presarati-le cu putina sare si piper. Puneti-le intr-o tava alaturi de feliile de bacon si dati-le la cuptor la foc mic pentru maxim 15 minute, intorcand baconul pe partea cealalta la jumatatea timpului.
In timpul asta fierbeti ouale, decojiti-le si taiati-le in patru. Mai puneti o oala cu apa pe aragaz si cand apa fierbe puneti fasolea verde si lasati-o pe foc 3-4 minute.
Scoateti tava din cuptor, apoi puneti feliile de bacon pe cateva servetele de hartie, sa absoarba grasimea. Dupa aceea, tocati-le grosier si puneti-le intr-un bol, alaturi de feliile de paine, oua si fasolea verde.
Rupeti frunzele de salata si puneti-le alaturi de celelalte ingrediente.
Preparati dressingul, amestecand toate ingredientele pana se formeaza o emulsie. Presarati dressingul peste salata si amestecati usor.


Analiza ingredientelor rețetei Salată cu fasole verde, ou și bacon:

Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Păstăi, fierte
Avantaje: Păstăile sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, fier, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. Fasolea verde este bună în caz de probl...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de păstăi provine din zaharuri....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire