Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu fasole verde, ou și bacon

Vizite: 3127
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Rețetă Salată cu fasole verde, ou și bacon
461

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

Salata:
120 g fasole verde congelata
1/2 ciabatta mica
3-4 felii bacon
2 oua
cateva frunze de salata verde
2 fire ceapa verde, taiate mare
putin ulei de masline extravirgin

Dressing:
3-4 linguri ulei de masline
1 lingurita otet
1 lingurita mustar Dijon

Preparare:

Incalziti cuptorul la 180 de grade. Stropiti bucatile de ciabatta cu putin ulei de masline si presarati-le cu putina sare si piper. Puneti-le intr-o tava alaturi de feliile de bacon si dati-le la cuptor la foc mic pentru maxim 15 minute, intorcand baconul pe partea cealalta la jumatatea timpului.
In timpul asta fierbeti ouale, decojiti-le si taiati-le in patru. Mai puneti o oala cu apa pe aragaz si cand apa fierbe puneti fasolea verde si lasati-o pe foc 3-4 minute.
Scoateti tava din cuptor, apoi puneti feliile de bacon pe cateva servetele de hartie, sa absoarba grasimea. Dupa aceea, tocati-le grosier si puneti-le intr-un bol, alaturi de feliile de paine, oua si fasolea verde.
Rupeti frunzele de salata si puneti-le alaturi de celelalte ingrediente.
Preparati dressingul, amestecand toate ingredientele pana se formeaza o emulsie. Presarati dressingul peste salata si amestecati usor.


Analiza ingredientelor rețetei Salată cu fasole verde, ou și bacon:

Ceapă verde
Avantaje: Ceapa verde este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, vitamina K, riboflavină, calciu, fier, potasiu. În plus, ceapa verde conține si tiamina, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor ș...
Dezavantaje: Ceapa verde poate îngreuna digestia. Ceapa verde poate interacționa cu medicamentele pentru diabet și cu anticoagulantele....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Păstăi, fierte
Avantaje: Păstăile sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, fier, riboflavină, vitamina B6, acid folic, magneziu, fosfor și potasiu. Fasolea verde este bună în caz de probl...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de păstăi provine din zaharuri....
Salată verde (lăptucă)
Avantaje: Lăptuca sau salata verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C și K, tiamină, riboflavină, vitamina B6, acid folic, fier și potasiu. În plus, lăptuca conține și proteine, cal...
Dezavantaje: Seva lăptoasa din tulpină poate fi foarte iritantă pentru ochi....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.