Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Salată cu pui cu caise și mentă

Vizite: 1813
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

1. Sos
- 1/2 pahar de caise confiate
- 1 pahar cu apa fierbinte
- 2 pahare cu frunze de menta
- 1 lingurita cu esenta de portocale
- 1/2 phara cu suc de portocale
- 2 linguri cu miere
- 4 lingurite cu mustar
- 2 lingurite cu otet din vin rosu
- 1/4 pahar cu ulei de masline
- sare si piper dupa gust


2. Salata
- 500 g piept de pui dezosat si fara pielita
- 1 laptuca mai mare (tocata)
- 6 caise sau prune proaspete (taiate in jumatate)
- 1 pahar cu frunze de menta
- 1/2 pahar cu migdale

Preparare:

Se preincalzeste grilul.
Sos:
Se cufunda caisele in apa fierbinte timp de 10 minute, dupa care se lasa la scurs. Apoi caisele impreuna cu 2 pahare de menta, esenta de protocale, sucul de portocale, mierea, mustarul, otetul, sarea si piperul se introduc in robotul de bucatarie. Ingredientele sunt amestecate pana se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul de masline si se mai amesteca putin.
Se opreste separat o cana cu sos.

Salata:
Se rastoarna garnitura intr-ul bol mare din plastic, dupa care se adauga puiul. Se tine bolul la frigider timp de 20 minute.
Apoi se pune puiul pe gril la o temperatura peste medie timp de 8 minute pentru fiecare parte;
Intre timp, se amesteca laptucile, caisele sau prunele si menta intr-ul bol mai mare, dupa care se adauga paharul de garnitura oprit.
Se imparte salate in 4 farfurii, iar peste salata sunt puse feliile de pui.
La final de adauga migdalele.


Analiza ingredientelor rețetei Salată cu pui cu caise și mentă:

Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....
Muștar
Avantaje: Muștarul este o sursă bună de tiamină, fibre alimentare, fier, magneziu și fosfor. ...
Dezavantaje: Muștarul conține mult sodiu....
Oțet de vin roșu
Avantaje: Oțetul de vin roșu are un conținut scăzut de sodiu și grăsimi saturate....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A. Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide. Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri. Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Suc de portocale
Avantaje: Sucul de portocale conține vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, vitamina A, tiamină, folat, potasiu, fibre, proteine, cupru, magneziu, flavonoide, hesperidină și o varietate de alte vitamin...
Dezavantaje: Fibrele din portocale scad viteza de absorbție a carbohidraților, însă sucul de portocale nu mai conține fibre, ca urmare indicele glicemic crește și îngrașă (1 pahar de suc conține număru...
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire